Eetbare Bloemen

 6,95

Mini kweekkasje met 6 zakjes eetbare bloemenzaden. Dit wordt compleet geleverd met aardetabletten, een transparante kap om het kasje te maken en een duidelijke gebruiksaanwijzing.
Bijzonder cadeau voor iemand die graag de gerechten een kleurige uitstraling willen geven! Zeker voor de zomermaanden in salades een kleurig geheel voor op de tafel.
Recepten zijn altijd te vinden op het internet om met de bloemen een mooi gerecht op tafel te kunnen presenteren!

Op voorraad

Beschrijving

Eetbare bloemen:
Viooltjes in het voorjaar kan het plantje worden geoogst. Eetbaar zijn de bloemen en de wortels. Bloemen worden alleen rauw gegeten door sla of als garnering voor een maaltijd.
Lavendel dat niet alleen gebruikt wordt om aromatische geuren en oliën te maken blijkt wel uit de diverse recepten die er zijn waarin het kruid ook wordt verwerkt.
Goudsbloem (Calendula officinalis) deze oranje of gele enkelvoudige of dubbele bloemen verschijnen aan de planten vanaf mei tot oktober. De bloemblaadjes kun je vers gebruiken, maar ze kunnen ook gedroogd worden gebruikt.
Komkommerkruid (Borage) zowel de bladeren als de bloemen zijn geschikt als garnering voor salades en desserts.
Oost-Indische kers (Tropaeolum majus): De bloemen die tussen mei en oktober aan de Oost-Indische kers verschijnen kunnen geel, rood of oranje zijn en hebben een kruidige smaak. Naast de bloemen zijn ook de zaden en de bladeren eetbaar. De smaak van de bladeren doet aan tuinkers denken.
Korenbloem (Centaurea) eetbaar zijn de bloemblaadjes. Verwerk in op vuur gebakken dunne pannenkoekjes en bestrooi met wat poedersuiker. De combinatie van het zoete van de suiker en bitterheid van het bloemblad doen het prachtig samen.

Zaaien binnen van maart tot april.
Na ca. 4 weken als de plantjes 4-5 cm hoog zijn verspenen in een pot
of na ijsheiligen in de volle grond buiten.
Oogsten van juni tot september.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.