Gemengde eetbare bloemen

 1,95

Een driekleurig viooltje is een prachtige bloem die te herkennen is aan de bonte kleursamenstelling van de bloem. De kleuren variëren van paars en donkerblauw voor de twee bovenste kroonbladen tot licht lila en blauw en geel voor de twee buitenste bladen tot geelwit voor het onderste kroonblad. Driekleurige viooltjes hebben een sla-achtige smaak
Calendula bloemen zijn de oranje-gele scheefbloemen van de gelijknamige plant. De langwerpige bloemblaadjes hebben elk 3 tandjes aan de uiteinden. De vele oranje blaadjes zijn gevormd om een geel hart dat kleine zaadjes bevat. Calendula bloemblaadjes hebben een kruidige, peperachtige smaak.
Madeliefjes zijn de bloemen van de veel voorkomende veldbloem. De langwerpige ovale blaadjes zijn geel van kleur. De bloemblaadjes vormen zich rond een rond een geel hart dat kleine zaadjes bevat de bloemetjes hebben een licht bittere en kruidige smaak.

Op voorraad

Beschrijving

Eetbare bloemen:
Viooltjes in het voorjaar kan het plantje worden geoogst. Eetbaar zijn de bloemen en de wortels. Bloemen worden alleen rauw gegeten door sla of als garnering voor een maaltijd.
Lavendel dat niet alleen gebruikt wordt om aromatische geuren en oliën te maken blijkt wel uit de diverse recepten die er zijn waarin het kruid ook wordt verwerkt.
Goudsbloem deze oranje of gele enkelvoudige of dubbele bloemen verschijnen aan de planten vanaf mei tot oktober. De bloemblaadjes kun je vers gebruiken, maar ze kunnen ook gedroogd worden gebruikt.
Korenbloem eetbaar zijn de bloemblaadjes. Verwerk in op vuur gebakken dunne pannenkoekjes en bestrooi met wat poedersuiker. De combinatie van het zoete van de suiker en bitterheid van het bloemblad doen het prachtig samen.
Dit maakt allemaal te samen:
Een zakje met eetbare bloemenzaden.
Bijzonder cadeau voor iemand die graag de gerechten een kleurige uitstraling willen geven! Zeker voor de zomermaanden in salades een kleurig geheel voor op de tafel.
Recepten zijn altijd te vinden op het internet om met de bloemen een mooi gerecht op tafel te kunnen presenteren!

Extra informatie

Gewicht 0.1 kg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.